U hebt een voetonderzoek gehad, waaruit bleek dat Uw voeten een hulpmiddel nodig hebben om beter te kunnen functioneren.

Dit hulpmiddel is een flexibele inlegzool om de stand van Uw voeten te behouden, te corrigeren of delen van de voeten te ontlasten.

GEBRUIK

* Zorg voor een zo vlak mogelijke bodem in Uw schoenen, verwijder dus alle hobbels en eventuele comfortzooltjes.

* Gaan Uw schoenen “kraken” bij het gebruik van de zolen, verwijder de zolen, strooi een laagje talkpoeder in de schoenen en probeer de zolen opnieuw.

* Evenals er gewone en sportschoenen bestaan, zijn er ook gewone en sportzolen. Meestal zal getracht worden een zo breed mogelijk gebruik van de zolen te bereiken.

* In principe mag U de hele dag op de zolen lopen, alleen bij het ontstaan van druk- en/of spierpijn is het verstandig om de zolen enkele uren per dag te dragen en dit binnen twee weken op te bouwen tot volledig gebruik.

ONDERHOUD

* Haal de zolen regelmatig uit Uw schoenen om deze te laten luchten. Klop dan ook Uw schoenen uit om zand en stof te verwijderen.

* Worden de zolen nat door transpiratie of regen, leg ze dan niet bij de verwarming of kachel te drogen.

* Leren zolen op bovenzijde invetten met kleurloos schoen- of ledervet bij het hard of minder soepel worden van het leer

* Sportzolen kunt U met een vochtige doek afnemen.

* Indien het leerdek begint te slijten, dan kunt U de zolen van een ander leerdek laten voorzien. Dit is minder kostbaar dan geheel nieuwe zolen.

* Een jaarlijkse zoolcontrole is raadzaam.